projectes socials

Museu de les Aigües

Aquest és un museu singular. Un museu al voltant de l'aigua que vol explicar la seva importància a grans i petits. Creiem que mitjançant el coneixement i l'experimentació podem transmetre el nostre respecte i passió per l'aigua, així com pel patrimoni arquitectònic, l'enginy i la tècnica que van fer possible el desenvolupament de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'aigua és sinònim de vida i progrés. Vine i aprèn per què.

Formem part del Comitè Internacional per a la conservació i defensa del Patrimoni Industrial i de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

CONEIX-NOS

CONEIX L'ESPAI del Museu de les Aigües

Patrimoni industrial del Museu de les Aigües:

L'edifici on es troba el museu és un espai excepcional. Va ser projectat per l'arquitecte Josep Amargós i Samarach el 1905, com a seu central d'Aigües de Barcelona. Aquesta central elevava i proveïa d'aigua potable a la ciutat. L'edifici consta de tres naus: la Sala de Calderes, la Sala de l'Electricitat i la Sala de Màquines, les quals conserven la maquinària original de l'època.

Jardins del Museu de les Aigües:

El museu està envoltat d'uns jardins amb caràcter propi, que podràs gaudir i en els quals podràs viure múltiples experiències. Passeja sota l'ombra dels arbres a la Plaça dels Cedres, fes activitats a l'aire lliure amb una mirada científica al Bosc de les Aigües i descobreix l'Espai d'Interpretació de la Central Cornellà.

Vols saber quin és el camí que fa l'aigua des del riu fins a casa teva? En l'exposició permanent veuràs com la tècnica i la ciència han fet això possible. Descobreix a través de les eines i la maquinària hidràulica i de la teva pròpia experimentació, els avenços que han fet possible l'evolució d'aquest bé tan valuós, des de l'edat antiga fins l'actualitat.

Close

MISSIÓ I VALORS

Des del Museu de les Aigües volem transmetre el coneixement al voltant de l'aigua i els valors ambientals i culturals que l'envolten, per tal de sensibilitzar cap a un desenvolupament sostenible. Valorem el patrimoni industrial, apostem pel diàleg i estem compromesos amb el territori.

Close