projectes socials

ACTIVITATS

Comença un nou curs escolar i volem ser, un cop més, al vostre costat. Sabem que aquest curs serà diferent i per aquest motiu, i amb la voluntat d’adaptar-nos a la nova realitat, us presentem aquest catàleg d’activitats adaptades íntegrament a l’entorn digital. Hem adequat als nous formats de treball els continguts, les competències i les motivacions de cada nivell educatiu i de cada proposta didàctica.

A través del coneixement, volem avançar junts cap a una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, que posi en valor la importància de l’aigua a les nostres vides. Per aquesta raó, posem a la vostra disposició el nostre catàleg educatiu en format digital.

Contacteu amb nosaltres i us explicarem detalladament cada proposta. Us facilitarem l’activitat digital que us interessi i podreu comptar amb el nostre suport tècnic i pedagògic quan la porteu a terme. Junts comencem un nou curs diferent de tots els anteriors!

Per descarregar les activitats digitals fes clic al següent enllaç!

Podeu contactar amb nosaltres a través de serveiseducatius@aiguesdebarcelona.cat o a través del telèfon 93 342 35 36.

Concurs juvenil The Water We Want

The Water We Want (L'aigua que volem) és el nom del concurs juvenil que convoca la Xarxa Global de Museus de l’Aigua (organització sense ànim de lucre avalada per la UNESCO-IHP). El Museu de les Aigües, membre d’aquesta xarxa, anima el jovent a participar-hi per mostrar les seves inquietuds envers l’aigua i la sostenibilitat.

Veure més
Unes gotes d'història amb Enric Calpena

La sèrie de vídeos Unes gotes d’història, creada amb la col·laboració d’Enric Calpena, presenta petites innovacions, descobriments i avenços tecnològics, al llarg de la història de la humanitat, que han fet que avui en el nostre entorn disposem d’accés a l’aigua, un fet que ha sigut determinant per al desenvolupament social i per assolir el benestar.

Veure més
Uneix-te al #challenge!

Volem donar a conèixer de forma col·laborativa els ecosistemes aquàtics que ens envolten, per posar en relleu tant la seva bellesa com la importància que tenen com a refugis de biodiversitat. Us animem a participar-hi a través de les xarxes socials compartint les vostres fotografies de l’ecosistema que us proposi el #challenge. A més, per a cada repte hi haurà un sorteig!

Veure més
Visita 360° al Museu de les Aigües

Recorre el Museu de les Aigües des de totes les perspectives i des de qualsevol lloc. Mira amunt i avall, a esquerra i dreta, davant i darrere per no perdre’t cap detall. Entra en alguns dels espais on fins ara no es podia accedir: a l’interior del Fives Lille, el Refugi, el Soterrani, la Sala de Màquines i fins i tot l’interior de la xemeneia. 

Veure més
MINECRAFT

Els dos grans desafiaments ambientals als quals ens enfrontem són el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat: pèrdua d’espècies i d’hàbitats. Tots dos tenen conseqüències sobre el cicle de l’aigua i el benestar de les persones. Per això et necessitem! Juga amb nosaltres i construeix un pla d’acció per fomentar la biodiversitat del Museu de les Aigües al món Minecraft.

Veure més
JOCS D’AIGUA

Mesurar el temps, transportar objectes, refrescar l’ambient o dibuixar. L’aigua ha tingut múltiples aplicacions al llarg de la història que s’expliquen en aquest espai a través de jocs senzills per fer a casa.

Veure més
AQUALOGIA

L’equip Aqualogia està disposat a frenar el canvi climàtic i fer un ús més sostenible de l’aigua! Juga i acompanya’ls en la seva aventura.

Veure més
LA CIÈNCIA DE L’AIGUA

Experiments amb aigua que pots fer en família des de casa! Per aprendre curiositats i qualitats de l’aigua, passar-s’ho bé, i, alhora, ser més sostenibles.

Veure més
H2O! GESTIONA L’AIGUA DE TOTA LA CIUTAT

Ets capaç de gestionar l’aigua de tota una ciutat i tots els recursos que se’n deriven? Posa’t a prova construint la teva pròpia ciutat i equipant-la per captar, potabilitzar, transportar, utilitzar i depurar l’aigua!

Veure més
AIGUA DE BARRI, UN PROJECTE DE CIÈNCIA CIUTADANA

“Com reaccionaries si et despertessis i no tinguessis aigua?”. Participa amb el teu grup classe en un projecte de ciutadania en què la recerca permetrà aportar i interpretar dades que contribueixin a crear opinió sobre l’ús responsable de l’aigua i a promoure accions de transformació.

Veure més
ORIGEN, RESCATEM L’AIGUA

Tria la teva aventura amb aquest còmic interactiu i aconsegueix posar en funcionament la central de captació i bombament d’aigua que s’ha estat aturat!

Veure més
VISITA VIRTUAL A LA POTABILITZADORA

Portar aigua de màxima qualitat fins a l’aixeta és tot un repte si es tenen en compte els desafiaments tecnològics, econòmics i mediambientals d’avui en dia. I l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí, una de les plantes més capdavanteres d’Europa, és una de les que ho aconsegueix. Vols saber com funciona i quins són els seus secrets?

Veure més

Cercador d´Activitats

Filtrar: Totes| Properes| Realitzades